top of page
Search
  • Writer's pictureVASILICA SIMONA DONCA

Fobia socială


cială:

• Teama de a nu se înroși în public

• Teama de a redacta sau semna documente în prezența altora

• Teama de a utiliza un W.C. public

• Teama de a se afla în mulțime

• Teama de a susține examene.

Atacurile de panică pot acompania fobia socială, prin teama de a suferi o umilință sau de fi pus în dificultate în fața celorlalți.

Pentru tratarea fobiei sociale, cel mai des este utilizată terapia cognitiv-comportamentală, proces ce implică trei etape care ajută pacientul să se simtă confortabil în situațiile care inspiră teama: expunerea gradată la situațiile care provoacă anxietatea

în plan real, terapie asertivă și ameliorarea autostimei.

În timpul acestui tratament, pacienții învață anumite tehnici de relaxare pentru a-și controla anxietatea. Fobia socială poate răspunde și la tratamentul medicamentos, însă este o afecțiune cronică ce necesită gestionare pe termen lung. Fobia socială poate fi asociată și cu alte tulburări, precum depresia, scăderea respectului de sine etc.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Terapia ABA

Această terapie este esențial să se înceapă de la o vârstă mică, iar părinții trebuie să se implice în programul de recuperare și de asemenea să se urmeze corect indicațiile și sarcinile pentru acasă

Cum îmi ajut copilul cu probleme de anxietate?

Copiii anxioși consideră că lumea este un loc periculos. Din cauza acestei convingeri, ei tind adesea să interpreteze evenimente neamenințătoare drept surse de pericol.

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page