top of page
Search
  • Writer's pictureVASILICA SIMONA DONCA

Depresia - factori declanșatori, manifestări, tratament



Depresia reprezintă o cauză a afectării funcţionării sociale și profesionale, care poate schimba viața persoanei afectate și a familiei sale. Deoarece este o afecțiune care se instalează treptat și ale cărei semne sunt greu de observat, trebuie tratată de la primele simptome.

Printre factorii declanșatori ai depresiei se enumeră: pierderea unei persoane dragi, șocurile emoționale, violențele, nasterea unui copil (depresie postpartum), o schimbare majoră în viață, singurătatea, stresul, consumul de alcool sau de droguri, boli majore.

Exemple de manifestări ale bolii:

-stare de iritabilitate, probleme de concentrare și de luare a deciziilor

-schimbări bruște de dispoziție (plâns/râs)

-lipsa încrederii în sine, în viitor

-victimizarea

-stare de tristețe profundă până la prezența gândurilor despre moarte

-manifestări fizice: poftă de mâncare excesivă/scăderea apetitului, dureri osoase, oboseală, insomnii, tulburări gastro-intestinale, nervozitate.

Cum se tratează depresia?

În tratarea depresiei este nevoie atât de tratament medicamentos, cât și de o abordare psihologică. Psihoterapia este de mare ajutor în vindecarea acestei afecțiuni; un pacient depresiv are nevoie de mult suport emoțional și de încurajare.



0 views0 comments

Recent Posts

See All

Această terapie este esențial să se înceapă de la o vârstă mică, iar părinții trebuie să se implice în programul de recuperare și de asemenea să se urmeze corect indicațiile și sarcinile pentru acasă

Copiii anxioși consideră că lumea este un loc periculos. Din cauza acestei convingeri, ei tind adesea să interpreteze evenimente neamenințătoare drept surse de pericol.

Post: Blog2_Post
bottom of page